Friday, April 30, 2010

organisasi..ADILKAH?


tajuk macam skema jerk..
oleh kerana borink cz 3hari cuti tak keje, dapat gakla jenguk2 blog.windu dowh..da lame tak update.. ehehe... keje? keje yang agak memborinkkan... seminggu da rasa cam setaun lamenyer... menYemakkan..huhu...

balik pada tajuk..
hmm...kita ni insan bese katakan, tak lepasla dari rase tak puas ati..tol tak?
even dah dapat pe yang nak, still nak lebih... law bincang pasal keadilan lak, berkait la ngan orang atasan dan bawahan.. (bukan parti keadilan erk)^^


pilih kasih, pengagihan keje n aspek penilaian jadi isu utama...hmm.. mentang2 ler orang lame..berlagak giler..iskh.. sombong tuh.. tak nak bagi saya keje means tak percaye saya boley wat keje... pe kes?( tak puah ati)


tapikan, kita kena paham la, manusia idup kat dunia ni secara organisasi...nak tak nak, kita kena ikut... organisasi la yang jadi wadah kesempurnaan.. tol kan? cuma, organisasi tue bukan matlanat kehidupan coz manusia tak kekal dalam organisasi.. n organisasi akan ditinggalkan selepas manusia kembali kepada pencipta..sokong saya tak?^^


yang penting ,muafakat..jadi, organisasi akan tersusun dan terancang...


akhir kata, selamat ari cuti kepade warga kerja terutama diri sendiri yang baru merasai dunia bekerja....(wat kerja sendiri2)..ehehe



bez nyer law dapat kua....dah sminggu teperuk lam new room...new house...new family...4 me, everything is new....huhuhu...............

14 comments:

mUTe said...

oit... Dah balik kalte lom? blog these shoeze aku dah tukar url baru.

http://theseshoeze.blogspot.com/

Keep in touch! :-)

shaNAf said...

oit..=] dh kt klate ler nie..
lme tak dgr cite...
(model skb"- aimi bg gelaran)
owh... ye ker.. owkey..
nti aku cek blik..

Pmai_tang2 said...

huh..selamat ber'LI'..
aku speechless bila ma aku oyak 'xpela..klu seminggu dua ni dok rhumah,lps ni g la kijo' huh..gano ni..uhm..sapo nk amik aku kijo???? =)

mUTe aka kroll: nk promote blog ke hana ler tu..ga ga ga ga..

Yatre Hayati said...

selamat bercuti !!!

shaNAf said...

pmai_tang2^^)/ ahaha...ade ms agi..try survey kdai2 kat2 ghumoh, me taw nk pkai pkerja..hehe...


yatre^^)/ thnz...gdluck exm

mUTe said...

salah ker promote.. huhu

Pmai_tang2 said...

shaNaf: masa byk terluang ntah ke mana2.. Wah.bagus2x..kerja part time.de lg tuh.=)

mUTe: memg x salah...ko nk suruh aku promote pn..lg x salah. no hal la. 'small d pieces' bak kata adnan sempit

Pmai_tang2 said...
This comment has been removed by the author.
shaNAf said...

mute^^)/ ahaha...ko sbnarnyer dh pemes kn...xper, x salah pom...

pmai^^)/ bgus..byk ms terluang..nti mai la mlawat aku kt KB..borink tue...huhu

mUTe said...

to pmai tang2: kerek la. x pernah berubah kekerekan lu dr dulu. hahaha

to shanaf: Aku femes. hahaha. TQ!!

shaNAf said...

mute^^)/ pmai_tang2 kerek?? hmm..sokong... upppssss...!!nti dye mrh..hehe

Pmai_tang2 said...
This comment has been removed by the author.
Pmai_tang2 said...

kerek kah aku???? huh!!.. saya x marah sbb saya cool...=) saya x sama dgn org yg ckp saya kerek & penyokongnya..upss..terlebih sudah..

shaNAf said...

pmai^^)/ sy hanyer brguraw senda..ahaa... jgn d ambil hati

Related Posts with Thumbnails