Wednesday, September 9, 2009

1st luv


09/09/09

best jer tarikh ni...

dan...

waktu~

mengimbau kembali cebisan luka yang terselit di dasar hati ini..

dek kerana aku kesunyian tatkala ini, dan apa kerana aku tak bisa mengheret kembali waktu itu..


Entah cinta, entah sayang, atau entah hanya kebetulan. Tak kutau … apa aku takut jatuh cinta, takut bercinta, tak pandai nak bercinta atau sebenarnya aku takut patah hati. Tak pernah kutau, apa itu cinta. Namun entah mengapa, bila kusadar … kusudah terjerat didalamnya..di waktu dulu~

pertama kali jatuh cinta [first love] dan bisa dikatakan aku patah hati [broken heart] untuk yang pertama kali jua..

ku dambakan cintaku bertasbih..mengiringi setiap malam ku..di kala itu, puisi cinta nan syahdu,ayat-ayat cinta membuai mimpi indahku..


Bermula dari sedetik pertemuan biasa, menjerat ke arah berbualan biasa...

Sebuah kekaguman biasa, dan paling kolot hanya karna suatu alasan yang biasa pula..

Sama sekali tak pernah kusangka, aku akan jatuh cinta. Tak pernah terbersit sekalipun aku bisa jatuh cinta.
Dahulu _______ sekuat tenagaku,berlandaskan logik mindaku...aku selalu menyangkal keberadaannya dihatiku..


kata orang

" cinta pertama takkan pernah bisa dilupakan “
” cinta pertama, juga sering kandas ditengah jalanAN
"

itu hanya kata orang.tidak kusangkal, tidak pula ku iyakan..


Disudut malam itu, ku tatap langit penuh bintang...

indah...

Ku pejamkan mataku diantara lentera malam, dan ku suakan untaian doa …

“ agar bintang slalu bersinar, hanya untukmu ”.


malamni terlalu singkat ku rasakan..terasa fajar yang dah mula ingin menayang layar, tidak sabar-sabar menanti..mau saja ku bungkus dengan selimut rindu,

agar hariku ini sentiasa gelap..

kerna, tatkala ini, mataku masih enggan menyusur lena..


**2 b continued^^,

4 comments:

Aidy Shahiezad said...

tahun bilanya yg dapat 1st time jatuh chenta tue ??

haNA said...

ehehe~
da lme dh..
2007...
x prlu d egt patotnye^^,

makcik rokiah said...

wahh... siap 2 be continued...
dah macam drama dah nie =)

haNA said...

haha cik kiah...~
drama brsiri tuh..hihik..

cite dye pnjg agi..tp lenguh lak nk menaipnye..
^^,

Related Posts with Thumbnails