Tuesday, January 27, 2009

mesin basuh or waterjet yg salah?@#

eh...ader org ym aku ler(gumbire skali^^,hihik)

tienaf_27: td g bsuh bju jap
pkz: ala aq lom basuh lagi
pkz:sempat plaq ni,, cepatnye ko basuh
tienaf_27:tutt n bju td jer
tienaf_27:he3
pkz:: huhu xyah le mention
tienaf_27: xper,mesin kn ader
tienaf_27:gune r kmudahn 2
pkz: ari tu die bru telan duit aq 5hengget mu nak tau x citer die
tienaf_27:cte je ah
pkz:citer nye camni
tienaf_27: law cite pnjg..pendek kn
tienaf_27: hehe
pkz: aq bgn pepagi basuh baju mesin kol 7 sengah, kol8 aq dengar ade budak tengah cuci longkang gune waterjet
tienaf_27: pas2?
pkz: kol 9 aq turun tgk bju aq, rupe-rupe nye budak water jet tu g cabut pelak aq ganti ngan plug waterjet die
pkz: bengang btol, aq datang kat die nak marah
pkz: tapi xsampai hati plaq tgk die cuci longkan cam sedih je
tienaf_27: klako nyer cite ko...
tienaf_27:wakaka...
tienaf_27: nsib x baek kot ri2
tienaf_27: erm...syg tuh
tienaf_27:byk tol dye telan
pkz: eeeee aq nye bengang tu...dah tak tertahan telinga aq dengar bunyi water jet die
pkz: nak marah xsampai hati
pkz: nasib baik die tu handsome gak
pkz:dah la mase tu nak siap kan control
tienaf_27:wakaka....^^,
pkz:pastu aq biar bju tu dalam mesin
tienaf_27:xkn biar jerk
pkz: pukul 1pg lepas meeting control aq masukkan duit lagi, lagi 10sen nak cukup 2.50 die stuck terus mesin tu jam
pkz: telan duit aq lagi
tienaf_27: iskh...x patut 2
pkz: aq dengan sabo kluo kan bju aq yang dah nak busuk tu bawak nek atas basuh gune tgn
tienaf_27:laaaaa...ye kerk
pkz: pukul 3 pagi bru siap aq basuh
tienaf_27:skali dgr cite 2 cam klako
tienaf_27: 2kali dgor cam kecian lak
tienaf_27:^^,
pkz: aq bengan sangat sampai xboleh tido malam tu
tienaf_27:ek.....
tienaf_27: xpatut tol mesin tuh
pkz:dah la penat meetg control
pkz: kene plaq ngan si water jet
tienaf_27: pas2??ko x de respon ker??
pkz: hey....
pkz: 2morow nye aq kol pakcik mesin tu mintak duit aq balik
pkz: nasib baek dapat
pkz:srik dah aq nak gune mesin
tienaf_27:ek..dpt blk yer
tienaf_27:bgus2.
tienaf_27: law x,trajang jer mesin 2
tienaf_27:ekeke...
pkz: ganas btol nak trajang
pkz:pkz: klu boleh aq nak terajang si water jet tuh
gara-gara die la hari aku jadi kelam kabut
tienaf_27: lgi ganas 2..ha3
pkz: hari tu aq memang dok jeling die je bile terserempak
pkz: die rase cam pelik je
pkz: aq citer ngan rumet, rumet kate mesti die tertanya pasal la budak ni semacam je ngan die
tienaf_27:msti dye kta ko yg xbtoi
tienaf_27: pdhal dye yg senget
tienaf_27:ha3
pkz: xduli aku,
pkz: memang sengat pon dah sah kat plug mesin basuh tu ade tulis sign board beso warne merah lagi do not off
pkz: bole pulak die cucuk water jet die
tienaf_27: dye x pndai bace tuh(+)thinkg..he3

***sbnrnyer xtaw pom moral of da story dis post..:P

12 comments:

Aidy Shahiezad said...

moral of the story:

blaja la buat sesuatu guna tangan sendiri.. jangan asyik nak harapkan mesin je... huhuhu... ;p

saizulhafiz said...

thanks singah blog saya..slalu2 la ek

haNA said...

aidy:
ye kerk??
bkn ker mesin d cipta utk kte gune??
he3...

saifulhafiz:
law ader ruang klapangan..^^,

Aidy Shahiezad said...

mmg la mesin dicipta utk diguna, tp bila ade mesin manusia jadi take for granted semua benda... semua nak pakai mesin, baju sehelai dua pun nak pakai mesin walaupun basuh tangan lagi praktikal... ;p

haNA said...

tol jgak 2..he3..
papepn,slame 3taun duk cni,
xpnah gune mesin tuk bsuh bju...ekeke...
last gne pn tuk spin ms 1st yer dlu^^,
sbnrnyer,bsuh ngn mesin ag mls...xtaw npe...=>

Aidy Shahiezad said...

ye ke xpena guna mesin tue ?
ke xpena basuh baju nie ??? hikhikhik....

Pmai_tang2 said...

lucu+lawak+klakar(etc..synonim n sewak2 dgnnye)kesah pkz. laen kali,basuh je gn tangan..

Muhammad Azli Shukri said...

ym ke sini?

haNA said...

aidy;
law x penah,kire pkai buang la ek??
ekeke...

haNA said...

pmai_tang2(iskh...name kejadah nih^^,he3)...;
mmg klako gler..
duk ym smalam trgelak jek..hoho

azli;
a'ah....nk join??^^,
(wahhh....salute kt pnulis muhammad azli shukri)<-bru jerk tgok blog td

Aidy Shahiezad said...

uiks... kayanya la dia kalo pakai buang je... anak tokei balak ek ?? ;p

mohd razif rahmat said...

huhu..knape mak2 kite dulu bole gune papan basuh..knape dlu larat pg basuh kt tpi sungai..knape..knape.maybe xde piliha kot.sbb mak aku skrg dh gune mesin basuh jgk..huhu

Related Posts with Thumbnails